Speuren, leren en ontdekken in de duinen van Dunea

Dunea biedt in Meijendel ook dit voorjaar excursies aan in de duinen voor groep 5 en 6. Leer alles over waterzuivering tijdens de excursie ‘Van Bron Tot Kraan’. Over dieren en planten tijdens de excursies ‘Speuren naar Sporen’. Of ga op avontuur tijdens de voorjaarsvakantie en ‘Zoek de Lente’ in een leuke speurtocht.

Van Bron Tot Kraan

Maak een mooie wandeling door de duinen en kom kijken hoe Dunea in Meijendel kraanwater maakt. Doe met de hele klas een proef waarbij leerlingen zelf water zuiveren. Onderweg vertelt de excursieleider alles over het maken van drinkwater. Tap na afloop een beker kraanwater en proef eens hoe lekker dit smaakt!

Speuren naar Sporen

Tijdens deze excursie zoeken leerlingen naar sporen van dieren die in de duinen leven. Ook bekijken ze de planten die in de duinen groeien en met een opdracht ontdekken de leerlingen hoeveel verschillende soorten er zijn. Afsluitend spelen ze een spel over vogels. Onderweg vertelt de excursieleider over de natuur in de duinen.

Zoek de Lente

Tijdens de voorjaarsvakantie hoef je je niet te vervelen. Doe mee aan de speurtocht ‘Zoek de Lente’ van 15 februari t/m 1 maart 2020. Gezinnen en bso’s kunnen een gratis speurtocht ophalen in het bezoekerscentrum De Tapuit van Dunea. Daarna kunnen ze buiten op zoek naar allerlei voorwerpen uit de natuur.

Meer informatie en aanmelden

Kijk hier voor meer informatie en om aan te melden voor de excursies ‘Van Bron Tot Kraan’ en ‘Speuren naar Sporen’. 
Voor meer informatie over de speurtocht ‘Zoek de Lente’ klik hier.
.