Met Natuurmonumenten de plas op, leren over dieren en een watersafari

De boswachters van de Nieuwkoopse Plassen nodigen groep 1 tot en met 8 uit om de plassen te ontdekken en te leren over dieren en planten. Van april tot en met oktober varen de boswachters uit. Ga je mee met jouw klas op watersafari?

De kleinste kinderen (groep 1 T/m 4) gaan met kabouter Wiedewijde mee naar het eiland waar zij woont en samen speuren ze naar haar favoriete plekjes. Ze gaan op zoek naar natuurschatten en ontdekken door te voelen, te kijken en te luisteren.

Het programma ‘Wat je van dieren leren kan’ is geschikt voor groep 3 en 4. Kinderen ontdekken wat dieren aan slimmigheden gebruiken om te overleven. Hoe vindt een vleermuis zijn eten in het donker? En wat is een schutkleur?

Voor groep 5 tot en met 8 is er een Watersafari. De kinderen leren over het ontstaan van de Nieuwkoopse Plassen en welke dieren er leven. De Watersafari zit vol spannende activiteiten: speuren naar waterplantjes en -diertjes, met de verrekijker vogels spotten of met een vergrootglas ontdekken wat voor diertjes er op de bodem van de plas leven.

Tot ziens op de Nieuwkoopse Plassen!

Meer informatie en aanmelden

Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

.
​Foto: Jan Kriek