Een rijke leeromgeving door een kleine moestuin op school

In een schooltuin leren kinderen zoveel met hoofd, hart en handen, daar kan bijna geen les op school tegenop. Maar kan het ook kleiner en bij school? Ja, namelijk met een moestuinbak bij school.

Makkelijke moestuinbak

In een moestuinbak bij school is het makkelijker tuinieren dan in de volle grond. Zoek wat het beste bij de school past. Er is hulp van verschillende kanten. Hieronder enkele voorbeelden. 
  • Voor groep 1 tot en met 4 is er de gratis moestuinactie via de Smaakmissie. Leerkrachten kunnen hier moestuinzaadjes aanvragen voor de klas. Wees er snel bij want, op is op!
  • Het IVN heeft materialen voor moestuin(lessen). Bekijk en download deze hier.
  • Jelle’s makkelijke moestuin biedt informatie over de moestuin speciaal voor scholen. Kijk hier voor informatie. 
  • Heeft de school alleen de zaden nodig? Dat kan ook. De gratis zaden via het programma Jong Leren Eten van Rijk Zwaan kun je ophalen bij de schooltuin in Leiden. 
  • Natuurlijk kan je ook ouders met groene vingers/ervaring vragen.

Op ontdekking in een moestuin

Voor scholen die geen schooltuincomplex gebruiken, organiseert de Leidse schooltuinen een ontdektocht over de schooltuinen. Dit kan twee tot drie keer in een seizoen.

Meer informatie

Heb je advies of zaden nodig voor een moestuin(bak) bij school? Of wil je meer weten over een excursie naar een schooltuin/ tuinderij? Mail dan naar schooltuinenleiden@gmail.com of bel Marian Kathmann: 06-40459617. 
Vrijwilligers van de schooltuinen geven graag advies.
.