Doe mee met de Nationale Buitenlesdag

Op de Nationale Buitenlesdag op dinsdag 7 april geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Doe jij ook mee? Meld je aan en bekijk de database met gratis buitenlessen over rekenen, taal en beestjes. Meedoen kan met één klas, maar met de hele school mag natuurlijk ook.

Het is weer tijd om met de klas naar buiten te gaan

Buiten les krijgen is niet alleen goed voor de leerprestaties van de kinderen, maar het is ook heel leuk. Door regelmatig reguliere lesstof in de buitenlucht aan te bieden, ontdekken, onderzoeken en leren kinderen spelenderwijs en met veel plezier. 
Bij buitenlessen worden kinderen blootgesteld aan natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht. Dit draagt bij aan minder vermoeidheid, een betere stemming en het kan een positief effect hebben op het leervermogen van kinderen.

Ruimte voor meer beweging

Bij buitenlessen werken leerlingen veel samen. Zij gebruiken hun lichaam en zintuigen tijdens het leren. Bewegen tijdens het leren is goed voor de lichamelijke gezondheid van kinderen en heeft ook positieve effecten op cognitieve processen.

Meer informatie en aanmelden

Deelname aan de Buitenlesdag is gratis. Meld je hier aan. 
Na je aanmelding ontvang je toegang tot de nieuwe database waar je per groep en per vak het aanbod buitenlessen kunt vinden. 

Met de Nationale Buitenlesdag helpen Jantje Beton en IVN Natuureducatie scholen door samen met leerkrachten te werken aan het stimuleren van buitenlessen.

.