Gemiddeld 30% besparen op energiekosten

Als ondernemer bent u continu bezig met kostenbesparing. Maar hoe doet u dat? Waar liggen voor u de kansen en hoe pakt u dat aan? Hoe bespaart u op uw energierekening? Een aantal gemeenten in de regio en Omgevingsdienst West-Holland helpen u graag en bieden u een gratis energiescan en monitoring aan. Hiermee kunt u als MKB (midden- en klein bedrijf) aan de slag met energiebesparing in uw bedrijf.

Wie komen in aanmerking voor een gratis energiescan?

MKB bedrijven, zoals horeca-, grotere winkels, zorginstellingen, sportverenigingen, veehouderijen, en glastuinbouwbedrijvenkomen in aanmerking voor een gratis energiescan. De gemeenten Hillegom, Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Nieuwkoop, Noordwijk en Zoeterwoude bieden deze aan. Voor sommige gemeenten geldt dat zij ook een gratis monitoring van twee jaar beschikbaar stellen aan MKB’s.

Wat is een energiescan?

Bij een energiescan komt een gecertificeerd bedrijf bij u langs en brengt uw huidige energiesituatie in kaart. Zo krijgt u inzicht in het huidige energieverbruik, energiestromen en het energielabel. Hierna ontvangt u een advies op maat waarin onder andere staat hoe u uw huidige technische installaties kunnen optimaliseren, welke relevante maatregelen u kunt nemen en wat de terugverdientijd daarvan is. De ervaring leert dat er gemiddeld meer dan dertig procent op de kosten bespaard kan worden met een terugverdientijd van minder dan drie jaar.

Meer informatie en aanmelden

Heeft u vragen over de gratis energiescans? Dan kunt u contact opnemen met het team Duurzaamheid via 071-4083100 of duurzaam@odwh.nl. MKB bedrijven die energie willen besparen en in aanmerking willen komen voor een gratis energiescan, kunnen zich aanmelden via www.odwh.nl/mkb.