Team Bouwen Omgevingsdienst van start

In december 2017 ging het team bouwen van start. Dit team behandelt alle zaken over Bouwen, Reclame, Inritten, Kappen en Slopen (BRIKS) van de gemeente Noordwijk. Verder verzorgt het de brikstaken binnen de provinciale inrichtingen.

Uit welke medewerkers bestaat het team bouwen en wat zijn hun werkzaamheden? En wat gebeurt er nadat er een aanvraag binnen komt voor een vergunning of melding?

Bouwtechnisch medewerkers

Deze medewerkers verzorgen alle aangevraagde vergunningen en meldingen. Ook beantwoorden zij de vragen die binnen komen via het Bouwloket.

Juridisch adviseurs

Als er bezwaar of beroep op een besluit komt, zijn de juridisch adviseurs aan zet. Zij houden zich bezig met de bewaar- en beroepsprocedures van de verleende en/of geweigerde vergunningen.

Medewerkers bouwtoezicht

De medewerkers bouwtoezicht zijn de toezichthouders van het team bouwen. De naam zegt het al, zij houden toezicht op de verleende omgevingsvergunning (BRIKS).

Juridisch medewerkers

De juridisch medewerkers houden zich bezig met de handhaving op de Briks taken en nemen het stokje over wanneer er overtredingen zijn tijdens het bouwen. Ze handelen de juridische procedure van de handhaving af.

Meer informatie

Heeft u vragen over bouwzaken? Kijk op de website van ODWH bij het Bouwloket.