Omgevingsdienst nu ook partner Groene Cirkel Bijenlandschap

Donderdag 6 juni vond het vijfde, jaarlijkse Bijenlandschap-event plaats bij Museumpark Archeon. Ruim 180 deelnemers volgden workshops en presentaties, deze keer vooral over bijvriendelijke cultuurgewassen in landbouw, boomkwekerijen, tuinen en borders.

Vijf nieuwe partners ondertekenden de visie van Groene Cirkel Bijenlandschap: Staatsbosbeheer, Groei en Bloei, Jub Holland (bollen), Branchevereniging VHG voor ondernemers in het groen en Omgevingsdienst West-Holland. 

Namens de Omgevingsdienst tekende Jeroen Smits, (afdelingshoofd Omgevingsmanagement) de visie. ‘De Omgevingsdienst levert al jaren het programma management van het Bijenlandschap. Het hele werkgebied van de Omgevingsdienst is onderdeel van het Bijenlandschap. Daarom is het logisch dat de Omgevingsdienst nu ook partner wordt van Groene Cirkel Bijenlandschap. Biodiversiteit, klimaatadaptatie en het bijenlandschap zijn een integraal onderdeel van het programma Duurzaamheid. De omgeving van ons eigen kantoor wordt ook bijvriendelijk gemaakt. Als eerste stap wordt daarvoor een insectenhotel geplaatst.’ aldus Smits.

Meer informatie

Kijk op www.bijenlandschap.nl.