Voorbereiden op de Omgevingswet met leerzaam Omgevingsspel West-Holland

De Omgevingswet is zeker geen spelletje, maar soms leer je door een spel de materie beter te begrijpen. Daarom sloeg de Omgevingsdienst West-Holland samen met vier andere partijen de handen ineen. Gezamenlijk ontwikkelden zij het Omgevingsspel West-Holland. Geheel in de samenwerkingsgedachte van de Omgevingswet.

De Omgevingsdienst, de Veiligheidsregio Hollands Midden, de RDOG (Regionale Dienst Openbare Gezondheidszorg Hollands Midden), de gemeente Leiden en de werkorganisatie HLTsamen ontwikkelden elf concrete cases in het fysieke domein. Met een bordspel onderzoeken maximaal vier teams samen de implicaties van het nieuwe werken in de omgeving. Door het spel gezamenlijk te spelen wordt de Omgevingswet 'levend' in kennis, maar ook in gedrag en houding.

Samen spelen?

Het meeste leer je dus van het spel als er een diverse groep mensen meespeelt. Dit kunnen collega’s van gemeenten zijn, maar ook raadsleden, bestuurders of collega’s van ketenpartners. Bent u als   bedrijf geïnteresseerd om het spel mee te spelen? Dan bent u van harte uitgenodigd.
In het Omgevingsspel West-Holland ligt het accent op verbinden, ondernemen en inspireren met als doel samenwerken aan het ontwikkelen van initiatieven.

Meer informatie

Meer weten over het Omgevingsspel West-Holland? Dan kunt u contact opnemen met Liesbeth van Greuningen l.vangreuningen@odwh.nl

O