Energie besparen met de Energieplanner

Vanuit het project energiebesparing bij MKB adviseert de Omgevingsdienst bedrijven en organisaties over energiebesparing. Energiebesparing begint met een goede monitoring van de energieverbruiksgegevens van elektra en gas. Voor deze monitoring werkt de Omgevingsdienst samen met twee adviesbureaus: Klimaatroute en Energiepartners.

Vanuit het project energiebesparing bij MKB adviseert de Omgevingsdienst bedrijven en organisaties over energiebesparing. Energiebesparing begint met een goede monitoring van de energieverbruMet de online tool ‘de Energieplanner’ van Energiepartners wordt zichtbaar wat de effecten zijn van de energiebesparingsmaatregelen op de energieverbruiksgegevens, en ook waar sluipverbruik is van energie. Na toestemming van het bedrijf heeft de Omgevingsdienst inzage in de gegevens van deze energieplanner. Hierdoor kan zij hen nog beter adviseren om substantiële energiebesparingen te realiseren.

Monitoring, de sleutel naar succes in energiebesparing

In het voorjaar heeft de Omgevingsdienst een Energieplanner bij installatiebedrijf Grimbergen in Rijnsburg geplaatst. EnergiePartners heeft hierover een filmpje gemaakt.

Meer informatie

U vindt meer informatie over de Energieplanner op de website van EnergiePartners.