Zoeterwoude en WIJdezorg tekenen Green Deal Zorg

Op 1 december 2016 ondertekenden Marja van der Valk, bestuurder van zorginstelling WIJdezorg, en wethouder Kees den Ouden van de gemeente Zoeterwoude, een Green Deal Zorg. Andere zorginstellingen en gemeenten uit de regio gingen WIJdezorg voor.

Door de nieuwe ondertekening staat duurzaamheid bij nog meer organisaties hoger op de agenda

Duurzame bedrijfsvoering

tekenenZorginstellingen zijn groot-verbruikers van energie. Door een duurzame bedrijfsvoering is er veel winst te behalen, voor de portemonnee én het milieu. Met het ondertekenen van de Green Deal geven zorginstellingen aan dat zij in ieder geval alle wettelijke duurzaamheidsmaatregelen treffen, plus voor de hand liggende maatregelen.

De Green Deal Zorg sluit aan op het landelijke Energieakkoord. Kern van het akkoord zijn breed gedragen afspraken over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid. Uitvoering van de afspraken moet resulteren in een betaalbare en schone energievoorziening, werkgelegenheid en kansen voor Nederland in de schone technologiemarkten.

Meer informatie:

Wilt u meer informatie of wilt u ook aansluiten? Neem dan contact op met de Omgevingsdienst West-Holland. MilieuPlatform Zorg en de Omgevingsdienst West-Holland zijn initiatiefnemers van de regionale Green Deal Zorg.