Rijden op waterstof, straks in regio Holland Rijnland?

Op 22 november 2016 organiseerden de Omgevingsdienst West-Holland en mobiliteitsplatform Schoon op Weg op vliegveld Valkenburg in Katwijk een test- en informatiebijeenkomst over Rijden op Waterstof.

Heeft u belangstelling om in de toekomst uw bedrijfswagens te laten rijden op waterstof?

Tankstations

H2In Nederland rijden er nog maar 28 auto’s rond die rijden op waterstof, er zijn slechts twee tankstations voor waterstof en goedkoop zijn de auto’s niet. Toch gaan de ontwikkelingen snel. Als het aan de overheid ligt is er over vier jaar een dekkend netwerk van waterstofvulpunten en wordt waterstof dé energiedrager. Als waterstof duurzaam geproduceerd wordt, bijvoorbeeld door de overcapaciteit van windmolens op te slaan in waterstof, is het rijden klimaatneutraal en schoon. Kunnen we deze ontwikkeling ook naar onze regio brengen?

Als het aan de 85 aanwezigen ligt wel, zo bleek. Voorwaarde is dat er voldoende gebruikers zijn om een waterstofvulpunt te creëren. Daarom kijken de Omgevingsdienst en Platform Schoon op Weg met het Nationaal Waterstof Platform, hoe we het in de regio een vervolg kunnen geven om deze kritische massa te bereiken.

Meer informatie:
Lees voor meer informatie het artikel over de bijeenkomst op Omroep West. Heeft u ook belangstelling? Laat het weten aan mevrouw H. Korthof via h.korthof@odwh.nl, dan houden we u op de hoogte.