Duurzaam energie opwekken

Duurzame(re) bedrijfsvoering wordt voor ondernemers steeds belangrijker. Het zelf opwekken van duurzame energie is hierbij onmisbaar en zonnepanelen dragen hier voor een groot deel aan bij. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen ligt rond de zeven en acht jaar en zonnepanelen hebben een rendement op de investering tussen de 8% en 10%. Daarnaast laat u met het plaatsen van zonnepanelen zien dat u duurzaam onderneemt.

Wilt u onderzoeken wat zonnepanelen voor u kunnen betekenen, maar weet u niet waar u moet beginnen of heeft u geen tijd om alles uit te zoeken? Of kunt u wel een onafhankelijke deskundige bij de aanvraag en beoordeling van offertes gebruiken? De gemeente Leiderdorp helpt Leiderdorpse ondernemers hierbij.

Wat biedt gemeente ondernemers aan?

De gemeente Leiderdorp biedt ondernemers, in samenwerking met Energiepartners, gratis en vrijblijvend deskundige ondersteuning aan op gebied van zonnepanelen. De gezamenlijke ondersteuning bestaat onder andere uit:

  • Opstellen van een beslisdocument inclusief intekening op uw dak en opbrengstberekening (t.w.v. € 225) om tot een goede investeringsbeslissing te komen.
  • Aanvragen van SDE+ subsidie (t.w.v. € 350).
  • Deskundige ondersteuning bij de aanvraag en beoordeling van offertes (t.w.v. € 350) voor het plaatsen van zonnepanelen.

Een combinatie van bovenstaande producten is ook mogelijk, zodat u in alle stappen verzekerd bent van deskundige begeleiding.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het ondersteuningstraject ziet er als volgt uit:

  • U maakt uw interesse kenbaar via het aanvraagformulier.
  • Energiepartners neemt binnen twee weken contact met u op en bespreekt met u uw wensen en aandachtspunten.
  • Afhankelijk van uw hulpvraag wordt bijvoorbeeld een subsidieaanvraag, quickscan of adviesrapportage opgeleverd.
  • U kunt altijd zelf contact opnemen om uw aanvullende vragen met de adviseur door te nemen.

Meld u aan via het aanvraagformulier
Wees er snel bij, want er is slechts een beperkt aantal adviezen beschikbaar.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Voor technische vragen kunt u contact opnemen met Energiepartners via info@energiepartners.com en 030-2074070). Voor vragen over de procedure kunt u contact opnemen met Omgevingsdienst West-Holland via duurzaam@odwh.nl of 071-4083300.

Bent u een ondernemer die niet in Leiderdorp is gevestigd maar denkt u ook na over duurzame energieopwekking en wilt u hierover geïnformeerd worden? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket via www.duurzaambouwloket.nl of 072-7433956.