eHerkenning verplicht bij Melding Activiteitenbesluit milieubeheer

Bedrijven en particulieren die een activiteit gaan beginnen (oprichten of wijzigen) die benoemd staat in het Activiteitenbesluit milieubeheer moeten een melding Activiteitenbesluit milieubeheer indienen. Sinds 1 juli 2019 werkt de Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) met eHerkenning. Op deze manier wordt de veiligheid van uw gegevens gegarandeerd. 

Wat betekent dit voor u? 

Het indienen van een melding gaat via de AIM www.aimonline.nl. Als u een melding maakt in de AIM omgeving moet u inloggen met eHerkenning. Dit is gekoppeld aan uw Kamer van Koophandel-nummer. Klik hier om de eHerkenning aan te vragen. 
Bij het doorlopen van de beslisboom in het AIM (een toetsing om te zien of u vergunning- of melding plichtig bent) heeft u geen eHerkenning nodig. 
De eHerkenning heeft u ook nodig om te voldoen aan de informatieplicht energiebesparing.

Meer informatie

Meer informatie over eHerkenning vindt u op de website van Infomil. Hier vindt u ook welke gegevens u moet selecteren bij het aanvragen van eHerkenning. eHerkenning is namelijk opgebouwd uit meerdere niveaus. Het betrouwbaarheidsniveau kan wisselen per optie waar u eHerkenning voor moet gebruiken.