Toezicht in de tijd van corona start weer langzaam op

Sinds de coronamaatregelen van mei in Nederland (heel) langzaamaan werden versoepeld, wilde de Omgevingsdienst ook meer toezichthouders bij bedrijven langs laten gaan. Andere omgevingsdiensten doen dat ook. Dit gebeurt echter wel onder enkele voorwaarden.

De gevolgen voor onze toezicht- en handhavingstaken

  • Onze toezichthouders nemen contact op met de contactpersoon van het bedrijf om een afspraak te maken voor een controle van het bedrijf. 
  • Onze medewerkers nemen de RIVM-richtlijnen in acht. Dat betekent onder andere dat ze geen hand geven en vaak hun handen wassen.
  • Als door de 1,5 meter afstand de toezichthouder enkele aspecten niet kan controleren, pakken zij die op bij de volgende controle, of als de maatregelen worden opgeheven.

De Omgevingsdienst staat voor het bewaken en verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving in de regio Holland Rijnland. Als er sprake is van veiligheids- of gezondheidsrisico’s, of als er verdenkingen zijn van ernstige overtredingen, controleren wij een bedrijf uiteraard zo snel mogelijk, net als anders.

Meer informatie

Voor meer informatie over controles, neem contact op met Rob van Alphen via 071-4083100.
1