Gemeente Teylingen maakt energiebesparing bij bedrijven inzichtelijk

Verlenging project Gratis energiescan

Gemeente Teylingen maakt energiebesparing bij bedrijven inzichtelijk Gemeenten in de regio hebben zich gecommitteerd om energiebesparing bij bedrijven en maatschappelijke organisaties te stimuleren. Dit doen zij door samen met Omgevingsdienst West-Holland een gratis energiescan met monitoring aan te bieden aan deze doelgroep. Het project, dat in 2017 gestart is, is een succes. Tot nu hebben 239 bedrijven van dit aanbod gebruik gemaakt. De gemeente Teylingen vindt het belangrijk dit soort initiatieven aan te jagen en sluit zich nu ook aan bij dit project.

Project Gratis energiescan MKB

Bedrijven en maatschappelijke organisaties zijn continu bezig met kostenbesparing. Op hun energierekening valt óók te besparen. In het najaar van 2018 biedt gemeente Teylingen, samen met Katwijk, Lisse, Noordwijkerhout en Zoeterwoude een gratis energiescan met monitoring van twee jaar aan. Organisaties die hiervoor in aanmerking komen zijn onder andere, restaurants, zorginstellingen, veehouderijen en glastuinbouwbedrijven.

Wethouders lopen mee

De komende periode lopen een aantal wethouders van verschillende gemeenten mee met een energiescan. Wethouder Ten Boden, gemeente Teylingen, was de eerste. Hij was op 27 Gemeente Teylingen maakt energiebesparing bij bedrijven inzichtelijk september aanwezig tijdens een energiescan bij Fore Installatie Adviseurs in Teylingen. Het bedrijf zit in een bedrijfsverzamelgebouw van twintig panden, de VvE wil dit pand naar een nul-op-de-meter pand brengen “De energietransitie komt nu echt op gang, met een energiescan is energiebesparing nu ook voor bedrijven inzichtelijk”, aldus wethouder Ten Boden.

De heer Homan van Fore Installatie Adviseurs, onderschrijft dit ”Ik sta overal voor open; stel het voor en ik ga ermee aan de slag”.