Het evenementenseizoen gaat weer van start

Koningsnacht en -dag markeren min of meer het begin van een nieuw evenementenseizoen. Om overlast te voorkomen moeten de organisatoren een evenementenvergunning aanvragen bij de gemeente. De vergunning beschermt bewoners tegen te veel geluidoverlast bij evenementen. De Omgevingsdienst controleert of de organisatoren aan bepaalde geluidnormen voldoen en handhaaft hierop als dat nodig is. Zij voert geluidmetingen uit.

Ook is er vaak van te voren een preventief overleg met de organisator of de technici van een evenement. Hierbij bespreekt de Omgevingsdienst de optimale opstelling van het podium en de geluidboxen.

Geluidmetingen tijdens Koningsnacht en -dag

Voor velen horen evenementen bij de stad en dragen bij aan het vermaak en een levendige woonomgeving. Voor anderen zijn evenementen echter een bron van ergernis, vooral voor diegenen die direct aan een evenementenlocatie wonen. Daarom voert de Omgevingsdienst geluidmetingen uit tijdens onder meer Koningsnacht en -dag en tijdens de viering van Bevrijdingsdag op 5 mei.

Gratis geluidmeter

Organisatoren van evenementen kunnen gratis een geluidmeter lenen om zelf te controleren of zij zich aan de geluidnormen houden.

 

Uitgelicht

Zoeken