Coördinatie asbestdakenverbod door de Omgevingsdienst

De Omgevingsdienst West-Holland gaat de inventarisatie en de communicatie van het asbestdakenverbod coördineren. Vanaf 1 januari 2024 is het verboden om nog een dak te hebben waarin asbest is verwerkt.
Daarom moeten eigenaren asbestdaken vóór 1 januari 2024 verwijderen. Op dit moment zijn er nog veel asbestdaken en het verwijderen van alle asbestdaken in de komende zes jaar is een grote taak.

Het is gewenst om tijdig zicht te hebben op deze taak. Om het proces van het verwijderen te versnellen is een goed plan van aanpak nodig. Eigenaren van bedrijven moeten weten dat ze een asbestdak hebben én dat er een verbod op komt. De Omgevingsdienst moet ze op weg helpen met de aanpak van de verwijdering van het dak.

Duurzame maatregelen

Het vervangen van een dak is een geschikt moment om duurzame maatregelen te nemen. Zoals het aanbrengen van dakisolatie en het plaatsen van zonnepanelen. Er moet daarom ook aandacht zijn voor verduurzaming en voor de stimuleringsregelingen die beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld de subsidieregeling asbestdaken.

Uitgelicht

Zoeken